Pekaanipähkinäpiiras on amerikkalaisklassikko, jota päätin vihdoinkin kokeilla leipoa. Alkuperäinen ohje on mukailtu Rebecca Baugnietin kirjasesta "500 piirakkaa ja torttua".

Pohjataikina:

Yhdistä 4 1/4 dl vehnäjauhoja ja ripaus suolaa. Nypi sekaan margariinia/voita n. 160g. Lisää seokseen munaseos: 1 muna + 2 tl valkoviinietikkaa + 2 rkl kylmää vettä. Sekoita sen verran, että taikina juuri tulee tasaiseksi ja siirrä kylmään odottamaan.

Täyte:

Sekoita 2 rkl vehnäjauhoja ja 1 3/4 dl ruokokidesokeria. Vatkaa joukkoon 3 munaa, 1dl vaahterasiirappia, 1/2 dl tummaa siirappia, 2 tl vaniljasokeria, 30g pehmeää voita ja ripaus suolaa. Lisää seokseen 1 pss eli 70g murskattuja pekaanipähkinöitä.

 

Kaulitse pohjataikina piirakkavuoan pohjille ja reunoille. Kaada täyte sen päälle. Asettele vielä toinen pussillinen eli 70 g  kokonaisia pekaanipähkinöitä päälle koristeeksi. Paista 220 asteessa uunissa noin 10 minuuttia ja laske sen jälkeen lämpötila 160 asteeseen ja paista vielä n. 35-40 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt ja pohja kypsä.

Maistuu hyvältä vaniljajäätelön kanssa.